Image layer

Mick Dyck

Collages - Dessins - Gravures

Verlegend 13 januari 2023

Image layer

Laat U leiden

langsheen dit parcours van onze erotische origines

Image layer Image layer Image layer

Ontdek zeldzame en unieke kunstwerken

afkomstig van verschillende beschavingen

Image layer

Laat U verleiden door CYNTHIA

van Tom Wesselmann

De laatste aanwinst van het museum

Iets over het museum

Dit museum, in een mooi huis van de Zavel, geeft een historisch overzicht van de erotische kunst in de loop der tijden sinds de Oudheid tot heden.

Deze private collectie, één van de mooiste in Europa, toont zeldzame voorwerpen van allerlei aard: schilderijen, skulpturen, griekse en romijnse antikwiteiten, ivoor, japanse etsen, tekeningen, litho's en andere curiosa.

Mythologie en Erotiek zijn nauw verbonden; het woord "erotiek" komt van "Eros", in het oude Grieks dat "liefde" of "verlangen" betekent, gepersonifieerd door de God Eros, zoon van Hermes en Aphrodite, en vertegenwoordigt de begeerte die aan de oorsprong ligt van de Mensheid.

Het museum will het bestaan aantonen van de erotiek dank zij de ontdekking van het seksueel genot door de Mens.

Historiek

Het museum werd in maart 2012 opgericht door Dr. Guy Martens. Het is het hoogtepunt van een levenslange passie voor de erotische kunst. Als zoon en kleinzoon van een arts, volgde hij een geneeskundige opleiding, maar bovendien verschillende kursussen in antiek en kunstgeschiedenis.

Op 17-jarige leeftijd begon hij deze indrukwekkende collectie door de aankoop van kleine ivoren objecten, bekend als "Netsuke". De passie was geboren: de ivoren collectie werd spoedig aangerijkt met diverse objecten van allerlei aard uit heel de wereld van de oudheid tot onze dagen.

Nadat hij meer dan 800 kunstwerken in bezit had, kwam hij tot het buitengewoon idee om de leerrijke collectie tentoon te stellen voor het publiek.


Op dit ogenblik

Mick Dyck

Collages - Dessins - Gravures
Van 13 oktober 2022
tot 13 januari 2023

Vernissage:
13 oktober 2022 van 18u tot 22u

Tentoonstelling
Binnenkort

Zij spreken erover

« ...Het Museum van Erotiek en Mythologie vult een gebrek aan in het aanbod van musea en galerijen van de Zavel, met een lichtgevende maar nooit libidineuze duik in de erotische kunst... »

Frédéric Vandecasserie – Journalist – Espace de Libertés – November 2012

« Concurrerend met andere musea gewijd aan erotische kunst in de wereld, zijn de objekten en kunstwerken in dit Brussels museum voornamelijk antieke werken en stukken, grafische kunst, beeldhouwkunst en veel andere objekten waardig van de mooiste rariteitenkabinetten...»

Guy Du Soleil – Le carnet du collectionneur

« Een ware ontdekking ! Zeer mooie, geselecteerde collectie ! Veel zaken waar we geen weet van hadden... »

Didier & Audrey – Gent – December 2014

« Mooie dingen gezien, die we normaal nooit gezien zouden hebben. Dank U. »

Ciska & Rik – 2014